ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 08/01/2018

ПРОЈЕКАТ ЗА БЕЗБЈЕДНИЈИ ГРАД

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 8. ЈАНУАРА /СРНА/ - Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић најављује да ће Град, заједно са општинама и у сарадњи са Полицијском управом из овог града, финансирати пројекат "За безбједније Источно Сарајево".

 

"На свим главним саобраћајницама, улазима и излазима у свим општинама биће постављене савремене камере, што би требало да у знатној мјери помогне у откривању свих врста кривичних дјела и подигне степен безбједности на виши ново", наводи он за Срну.

Један од планова јесте и изградња новог ватрогасног дома на подручју општине Источна Илиџа, која је бесплатно уступила земљиште и ослободила Град плаћања ренте и уређења - нови дом ће служити као база за заштиту од пожара за општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Биће издвојено 450.000 КМ за материјалне трошкове за четири средње школе на подручју града.

Вуковић најављује да ће Град суфинансирати рјешавање проблема гријања на топловоду до школе у општини Соколац, затим на Палама пројекат енергетске ефикасности у Средњошколском центру "Пале", а у два средњошколска центра у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву пројекат видео-надзора и набавке нових учила која су им неопходна.

"На Палама, родном мјесту Републике Српске, финансираћемо израду пројектне документације за музеј одбрамбено-отаџбинског рата", најављује Вуковић за Срну.

Градска управа ће у наредној години са 50.000 КМ помоћи одржавање гробља "Мали Зејтинлик" на Сокоцу, као и са 30.000 КМ наставак подизања спомен-обиљежја Вељине, гдје би општина Источна Илиџа требало да уложи већа средства, како би се направио озбиљан помак ка завршетку реализације тог пројекта.

Градоначелник Вуковић подсјећа да је 2017. година била позитивна за руководство Града, те оцијенио да је долазак предсједника Србије Александра Вучића један од најважнијих догађаја не само у овој години, већ у историји Источног Сарајева.

Вуковић је захвалио Влади Србије, која је издвојила средства за поједине општине у саставу града, истичући да очекује подршку за још неке пројекте на градском подручју.

Када је ријеч о развоју туризма, он наглашава да је било знатних инвестиција на подручју Јахорине, Требевића и Равне планине.

Вуковић истиче да је град Источно Сарајево привилегован због тога што је добио прилику да са градом Сарајевом организује Омладински олимпијски фестивал /ЕЈОФ 2019/.