ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана09/01/2018

ДОДИК: СРПСКА МИРНО И СТАБИЛНО ДРУШТВО

 

БАЊАЛУКА, 9.ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Република Српска мирно и стабилно друштво, посвећено афирмацији српског народа, али да су добродошли и сви други који желе да живе са српским народом у миру.

 

Додик је на свечаном пријему у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике Српске истакао значај крсне славе и породичног окупљања за српски народ.

"Мало је Срба који не славе славу. Слава и окупљања кроз историју чиниле су да овај народ сачува свој језик, писмо и културу. То је било могуће зато што је била непоколебљива и неуништва Српска православна црква /СПЦ/", истакао је Додик.

Предсједник Српске је подсјетио да многима кроз историју СПЦ није била добродошла на овим просторима, наводећи примјер период Отоманске империје, Аустроугарске, те друга Југославија.

"Сада СПЦ, народи и њихове државе Република Српска и Србија заједно прослављају све наше важне датуме, а 9. јануар је сигурно један од најважнијих датума у чију част смо се данас овдје окупили", истакао је предсједник Српске.

Додик је изразио захвалност свима који су данас присуствовали обиљежавању Дана Републике, а посебно Његовој светости патријарху српском Иринеју, који је јуче допутовао у Српску.