ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана09/01/2018

СРПСКА ДАНАС ПОСТОЈИ НА РАДОСТ СВИХ СРБА

 

БАЊАЛУКА, 9. ЈАНУАРА /СРНА/ - Његова светост патријарх српски Иринеј рекао је да Република Српска данас постоји на радост свих Срба, не само у Српској и Србији, већ цијелог бројног српства у дијаспори.

 

"Сви смо се овде данас окупили поводом славе најновије државе српског народа", рекао је патријарх Иринеј на свечаном пријему у Бањалуци, поводом прославе 9. јануара - Дана Републике Српске.

Он је истакао да српски народ цијени славу, јер сваки дом и многе установе имају своју крсну славу.

"Република Српска има дивну славу - Светог мученика Стефана првог апостола и архиђакона, који је својим животом пострадао у вјери за Господа Христа", подсјетио је патријарх Иринеј.

Он је рекао да српски народ има и дивне ријечи за крсну славу - ко славу слави, слава му и помогла.

"Република Српска слави своју славу и Свети архиђакон Стефан нека буде покровитељ и заштитник са благословом Божијим овог народа и цијелог народа српског. Добродошли на славу Републике Српске и нека вас Господ све благослови", поручио је патријарх Иринеј.

Српски патријарх је на крају обраћања поздравио предсједника Републике Српске и све њене представнике, упутивши честитке поводом Дана Републике Српске и крсне славе Светог архиђакона Стефана.

"Ако будемо имали Господа Бога са нама и све богоугоднике Божије, нико неће моћи да нам нашкоди", нагласио је патријарх Иринеј.