ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура11/01/2018

ДАНАС У БИЈЕЉИНИ ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА "КОД ПРИЈАТЕЉСТВА"

 

БИЈЕЉИНА, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - У Бијељини ће данас премијерно бити приказан документарни филм о животу младих покољења Русије и Републике Српске под називом "Код пријатељства".

 

Режисер филма "Код пријатељства" Надежда Жеребило и сниматељ Антон Бабич присуствоваће првом представљању овог остварења у Републици Српској које ће бити одржано у Културном центру Епархије зворничко-тузланске у Бијељини.

У овом једноипочасовном филму представљен је живот дјеце узраста од 14 до 16 година из Русије и Републике Српске која су се, боравећи једни код других у посјети, упознали о историји и култури братских земаља.

Филм, који је прошле године сниман у Русији и Републици Српској, премијерно је приказан недавно у руским градовима Азову и Армaвиру.

Филм је урађен на иницијативу организације руског Театар "Кул-шоу" уз подршку Фонда "Православна иницијатива".

Делегација из града Азова, коју је чинило петоро дјеце, режисер и сниматељ Антон Бабич боравила је у посјети Републици Српској од 18. до 25. јула 2017. Са учесницима пројекта био је и протојереј азовског градског округа Александар Мирошниченко.

Учесници пројекта из Републике Српске, међу којима је петоро дјеце, боравили су у августу код својих вршњака у Ростовској области у Русији. У делегацији су били и представници Српско-руске заједнице "Завет" из Бијељине као и старјешина бијељинског Храма Светог Пантелејмона протојереј Горан Ненић.