ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/01/2018

САГЛАСНОСТ НА ОДГОВОРЕ НА ПИТАЊА ИЗ УПИТНИКА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Влада Републике Српске усвојила је данас Информацију о раду радних група за европске интеграције у домену техничке финализације одговора на питања из Упитника Европске комисије.

 

Влада је сагласна са технички финализованим одговорима на 6, 13. и 48. питање из Упитника Европске комисије, а која су садржана у Поглављу 31 – Спољна, безбједоносна и одбрамбена политика.

Влада Републике Српске је сагласна да се одговори упуте на превођење, те захтијева да се нацрти преведених одговора доставе на верификацију Влади Републике Српске прије њиховог упућивања Европској комисији, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На данашњој сједници Влада је прогласила 14. јануар нерадним даном.

На тај дан у Републици Српској неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа, установе и други који Нову годину обиљежавају по јулијанском календару.

Влада Републике Српске донијела је План послова премјера и оснивање катастра непокретности за 2018. годину, који је израђен у складу са Програмом послова премјера и успостављања катастра непокретности за период 2016-2020. године.

Планом за 2018. годину предвиђена је имплементација развојних програма, од основних геодетских радова, премјера и одржавања постојећих катастарских евиденција и катастра комуналних уређаја, картографије, развоја и одржавања геоинформационог система и инфраструктуре геопространих података.

Планирани су и имовинско-правни послови, модернизација прописа из области премјера, катастра и имовинско-правне области, управљање људским ресурсима, унутрашње и спољне комуникације и е-управа и поступак експропијације некопретности за изградњу капиталних објеката од општег интереса, наводи се у саопштењу.

Влада је данас утврдила општи интереса за изградњу система за наводњавање Требињског поља и водозахвата за Зупце у Требињу, те општи интерес за уређење тока ријеке Дрине у пројекту спречавања поплава на подручју Семберије.