ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/01/2018

НАДЛЕЖНЕ СЛУЖБЕ ПРАТЕ РАЗВОЈ СИТУАЦИЈА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

 

БЕОГРАД, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да надлежне службе помно прате развој ситуације на Косову и Метохији, те да је држава спремна да адекватно одговори на сваки сценарио.

 

Ђурић је нагласио да никоме неће бити дозвољено да угрози безбједност Срба на Косову и Метохији или у било ком другом дијелу Србије.

Он је оцијенио да је посјета предсједника Србије Александра Вучића Косову имала огроман значај за Србе у покрајини као порука охрабрења у овом "преломном тренутку".

"Ово није лак тренутак ни у политичком ни у безбедносном смислу, али је велика ствар за наш народ што је председник био на Косову да разговара с грађанима и саслуша какви су им проблеми и како наша држава може да им помогне", рекао је Ђурић.

Ђурић је навео да кроз разговор са грађанима на Косову није стекао утисак да планирају да напусте своја огњишта.

Говорећи о истрази убиства предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, Ђурић је рекао да је већ било покушаја да буде усмјерена на погрешну страну и да се разним политичким и медијским диверзијама створи погрешан утисак.

"Клупко злих намера ће се одмотати како се будемо ближили проналажењу одговорних за овај злочин", оцијенио је Ђурић.