ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/01/2018

КОНФУЦИЈЕВ ИНСТИТУТ ЋЕ ДОПРИНИЈЕТИ ПРИБЛИЖАВАЊУ СРПСКЕ И КИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је данас у разговору са кинеском делегацијом да ће отварање Конфуцијевог института у Бањалуци допринијети приближавању Републике Српске и Кине, као и интензивирању сарадње БиХ и Кине.

 

Тема састанка Црнатка и делегације Кине, коју је предводио замјеник градоначелника Тјенђина Џао Хаисан и кинески амбасадор у БиХ Чен Бо, била је дефинисање модалитета чвршће сарадње са Кином, и то јачањем привредних, дипломатских, трговинских и туристичких веза, као и размјеном студената.

Хаисан је захвалио Црнатку и Министарству иностраних послова БиХ, који су дали значајну подршку успостављању Конфуцијевог института у Бањалуци, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Из Министарства напомињу да отварањем Конфуцијевог института у Бањалуци међународна размјена наставника и студената, као и реализација научно-техничких пројеката са Кином бити несразмјерно лакши, што ће омогућити размјену културе, традиције и језика.