ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

МИНИСТАР ПРОТИВ "МИНИСТАРСТВА ЉУБАВИ"

 

ЗАГРЕБ, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Удружења ветерана из ратова деведесетих година прошлог вијека у Хрватској имају велику подршку институција и одлучују о свему, а најновији примјер су удовице погинулих припадника хрватске војске, на чији је захтјев из програмске шеме Хрватске радио-телевизије /ХРТ/ избрисана комедија "Министарство љубави".

 

Међутим, након што се други дио јавности узнемирио, захтијевајући од јавног сервиса да не потпада под утицаје разних организација, одлучено је да тај филм ипак буде емитован, али у касном тремину.

То је довело до новог протеста удовица пред зградом ХРТ-а. Оне су објавиле да је и министар ветерана Томо Медвед захтијевао од те медијске куће да не приказује филм.

Розалија Бартоловић, предсједник Удружења удовица хрватских ветерана из Загреба, тврди да је министар писаним путем захтијевао да филм не буде емитован.

"Ко то у ХРТ-у не жели да послуша ријеч и апел министра? Ко има већу моћ на ХРT-у од министра", пита Бартоловићева руководство ХРТ-а.

Дио медија је ову изјаву оцијенио као шокантну, јер представља признање да се Влада Хрватске отворено мијеша у рад јавног медијског сервиса.

Подршку удовицама дала су, по обичају, сва удружења ветерана и многе институције, а некадашњи генерал Љубо Ћесић Ројс најавио је "подизање нових шатора", овај пут испред ХРТ-а, ако буде потребно.

Филм "Министарство љубави", аутора Паве Маринковића, јесте комедија у којој државни инспекторат за породицу провјерава удовице ветерана, које, иако тајно живе у ванбрачним заједницама, примају пензије.