ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/01/2018

ОВАЦИЈЕ НАКОН ПРИЗНАЊА О СИЛОВАЊУ?!

 

МЕМФИС, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Нови црквени скандал потреса САД - пастор Енди Севиџ признао је пред вјерницима да је прије 20 година сексуално искористио малољетну дјевојку, након чега је добио овације.

 

Он је на великом црквеном скупу у Мемфису, који је преношен путем друштвених мрежа, до детаља описао шта се десило, након чега се извинио и добио велики аплауз присталица, што је изазвало згражавање дијела вјерника и медија.

Скандал је доспио у јавност након што је жртва Џулија Вудсон, тада седамнаестогодишњакиња, испричала своје трауматично искуство, рекавши да ју је пастор приморао да га сексуално задовољи.

Севиџ, тада двадесетдвогодишњи пастор, умјесто да Вудсонову одвезе кући, скренуо је у шуму и силовао је.

"Моје кајање над овим гријехом од прије 20 година учињено је у вјери да је Божији опрост већи од било којег почињеног гријеха, у шта чврсто и данас вјерујем", поручио је пастор Севиџ, што је публика пропратила овацијама и громогласним аплаузом.

Вудсонова је јавно извињење назвала "гнусним и одвратним" и напоменула да пастор никада није санкционисан.

Она се тада жалила Цркви, али је цијели случај заташкан, а пастор пребачен у другу црквену жупу.

Ово је једна у низу афера унутар америчких црквених кругова која се односи на сексуално злостављање малољетника, због чега број вјерника опада, док многи свештеници траже да такви случајеви буду жестоко санкционисани, наводе амерички медији.