ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

ГРАБОВАЦ: ИЗВРШЕНА ТАЈНА ЕКСХУМАЦИЈА У ОЏАКУ

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац тврди да је на локацији масовне гробнице у дијелу напуштеног православног гробља у Оџаку тајно извршена ексхумација.

 

"Дошао сам до података да је ексхумација извршена на овој локацији још у новембру прошле године и да је пронађено пет посмртних остатака, али из непознатих разлога о томе није обавјештена јавност и медији", рекао је Грабовац Срни.

Он каже да је отишао на лице мјеста и прегледао терен гдје је видио да је земљиште "узнемирено" и копано, а затим поравнато.

"Нећу одустати од ранијег захтјева да се у дијелу Градског муслиманског гробља у Оџаку провјери садржај два контејнера са ознакама УН, у којима се годинама налазе људски посмртни остаци за које мислимо да су српски", истакао је Грабовац.

Он је подсјетио да му је свједок бошњачке националности раније показао локацију српске масовне гробнице у Оџаку.

Грабовац је напоменуо да је раније, у више наврата, безуспјешно захтјевао од Института за нестала лица БиХ да се изврши ексхумација локације српске масовне гробнице у Оџаку и прегледа садржај два контејнера са ознакама УН-а.

Институт за нестала лица БиХ поднио је захтјев Tужилаштву БиХ да се изврши ексхумација масовне гробнице у дијелу напуштеног Православног гробља у Оџаку за коју се претпоставља да крије посмртне остатке српских војника, потврдио је раније Срни бивши члан Колегијума Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић.