ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/01/2018

ЧАВИЋ: ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЈУЖНЕ ОСЕТИЈЕ НАСТАВАК СЕПАРАТИСТИЧКЕ ПОЛИТИКЕ СНСД-а

 

САРАЈЕВО, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник НДП-а Драган Чавић сматра да је посјета делегације Јужне Осетије Републици Српској наставак, како каже, сепаратистичке политике СНСД-а и повезивања са најрадикалнијим десничарским странкама у Европи, те да то неће донијети ништа добро за Српску.

 

"Долазак предсједника Јужне Осетије и његова посјета општини Источно Ново Сарајево, СНСД-овој општини, само је потврдило да је ријеч о страначкој посјети и страначком односу људи из Јужне Осетије и СНСД-а. Статусно Јужна Осетија представља озбиљан проблем у територијалном интегритету и суверинитету Грузије и то је наставак сепаратистичке политике владајуће странке и повезивање са најрадикалнијим десничарским странкама у Европи", рекао је Чавић за Н1.

На овај начин, мишљења је он, руководство СНСД-а прави штету Србима, као конститутивном народу, и Републици Српској, као међународно признатом ентитету унутар БиХ.

На питање зашто Савез за промјене није био на свечаном дефилеу поводом Дана Републике Српске, предсједник НДП-а каже да се Дан Републике у посљедње двије године претворио у "страначку промоцију СНСД-а и њиховог лидера".

Он је рекао да га није изненадило што на обиљежавању Дана Републике нису били предсједник и премијер Србије Александар Вучић и Ана Брнабић.

"Нисам се изненадио зато што су имали информације да ће на прослави бити предсједник Јужне Осетије. Они су знали да могу чути поруке које су супротне њиховој званичној политици", тврди Чавић.