ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

ОБЈАВЉЕНА ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ-ЛИСТА СТИПЕНДИСТА

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас прелиминарну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, према којој ће бити додијељенo 50 стипендија, за шта је буџетом Српске планирана укупно 191.000 КМ.

 

Комисија за додјелу стипендија предложила је да се студентима првог цилуса студија у иностранству додијелe 22 стипендијe, студентима другог циклуса студија пет стипендија и студентима трећег циклуса студија 23 стипендије, саопштено је из ресорног министарства.

Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имају могућност да се опредијеле за једну стипендију и то у року од осам дана од дана објављивања прелиминарне ранг-листе.

Студент који се одлучи за стипендију Министарства потребно је да достави увјерење/рјешење/потврду од другог даваоца да се одриче стипендије из другог јавног извора стипендирања.

Уколико Министарство накнадно установи да се студент није одрекао стипендије из другог јавног извора стипендирања, исплата стипендије биће му обустављена.

На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству за 2017. годину пријавила су се 94 студента, а услове су испунила 44 студента.

Подносиоци пријава имају право приговора на ову листу у року од осам дана од дана њеног објављивања, односно до 20. јануара 2018. године.

Прелиминарна ранг-листа стипендиста доступна је на интернет сајту Владе Републике Српске, односно на страници Министарства просвјете и културе.