ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

ЗА САНАЦИЈУ САМОСТАНА У ДЕРВЕНТИ 10.000 КМ

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске обезбиједиће 10.000 КМ за санацију крова и постављање термоизолације на самостану у Дервенти.

 

Уговор о реализацији овог пројекта данас су у Бањалуци потписали министар за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш и представник Дружбе сестара милосрдница светог Винка Паулскога из Сарајева Мирјана Дјаковић.

Чордаш је истакао да је обнова вјерских објеката веома важна за повратничку популацију, због чега је Министарство издвојило средства за овај пројекат, као што годинама настоји да пружа подршку пројектима одрживог повратка.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, у оквиру пружања подршке пројектима одрживог повратка, у протеклих шест година на простору Дервенте за обнову вјерских објеката је издвојило више од 350.000 КМ.

Из Министарства је саопштено да су Чордаш и Дјаковићева разговарали о повратку на просторе гдје Дружба сестара милосрдница светог Винка Паулскога дјелује, као и о значају пројеката, који ће бити реализовани, за вјернике и повратнике.