ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

СВЈЕДОЧЕЊЕ О МАЛТРЕТИРАЊУ СРБА У САРАЈЕВУ

 

САРАЈЕВО, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - На суђењу Сенаду Џанановићу, Едину Гаџи и Јасмину Еровићу за злочине над српским цивилима у Сарајеву пред Судом БиХ, заштићени свједок Тужилаштва БиХ је рекла да је у љето 1992. године претучена у подрумским просторијама зграде у насељу Алипашино Поље.

 

Свједок "Б" је испричала да је средином јуна 1992. године са комшиницом одведена у подрумске просторије зграде у Алипашином Пољу, гдје су их униформисани људи везали жицом и тукли.

"У подруму гдје сам била Сејо је био главни. По ноћи су долазили неки који су тукли. Доводе људе низ степенице и чизмом их туку, а онда кантом воде их залију... И ја сам тучена. Сви су ме тукли. Један човјек је изводио жене које су биле ту и силовао их. Шапнуле су ми... Хтио је и мене силовати, али сам рекла да сам оперисала женске болести. Рекао је да дигнем сукњу и видио је ране", навела је она.

Она је рекла да у подруму са њом били мајка и син, који су такође премлаћени, преноси Бирн.

"Не знам ко су ти људи који су нас чували. Били су у некој униформи", рекла је она, додавши да је након 13 дана пребачена у затвор "Виктор Бубањ".

Током давања исказа овог свједока јавност је дјелимично била искључена.

За затварање, нечовјечно поступање и убиства цивила у сарајевском насељу Алипашино Поље, Тужилаштво БиХ оптужило је Сенада Џанановића, Едина Гаџу и Јасмина Еровића. Они су оптужени као некадашњи припадници Територијалне одбране "Стела" и специјалних јединица такозване Армије БиХ.

Наставак суђења заказан је за 19. јануар.