ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/01/2018

ПОМОЋИ СРБИМА ИЗБЈЕГЛИМ ИЗ ХРВАТСКЕ ДА ОСТВАРЕ СТАТУСНА ПРАВА

 

БАЊАЛУКА, 22. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа изјавио је да је ово удружење пред гашењем, јер нема средстава за функционисање, те апеловао на надлежне институције Републике Српске и БиХ да помогну члановима Удружења да остваре своја права.

 

Пузигаћа каже да чланови овог удружења неће одустати од захтјева за рјешавање статусних права Срба избјеглих из Хрватске који се односе на радна, пензијска, имовинска и станарска права.

"Чланови нашег удружења су углавном људи који се налазе у стању социјалне потребе и немају новца за ангажовање адвоката како би остварили статусна прва у Хрватској", рекао је Пузигаћа Срни.

Он је навео да чланови овог удружења траже враћање 50.000 станова у Хрватској.

"Србима избјеглим из Хрватске који имају држављанство БиХ не дозвољава се да откупе станове у тој земљи како је то омогућено хрватским грађанима, што је дискриминација", истакао је Пузигаћа.

Он је подсјетио да је ово удружење за десетак година послало Суду за људска права у Стразбур стотине тужби које нису одбијене, али одговора за сада нема.