ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

СРПСКА ЋЕ СЛАВИТИ 9. ЈАНУАР ЗБОГ ОНИХ КОЈИ СУ ПОЛОЖИЛИ ЖИВОТЕ ЗА СЛОБОДУ

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Удружење "Част отаџбине" саопштило је да ће се 9. јануар славити у српском народу због оних који су положили животе за слободу и због примјера да саборност увијек даје резултат без обзира на снагу непријатеља.

 

У саопштењу се подсјећа на поруку предсједника Републике Српске Милорада Додика да је слобода, као путоказ у бесконачност, једино могућа у српској држави.

Из Удружења поручују да "репрезентација превјерника не посустаје у извршавању преузетих обавеза и наставља са планираним урушавањем институција Републике Српске, јер према њима, довољно је направити свечану академију и не гурати прст у око другима".

"Ни Дан, ни слава Републике Српске није спријечила преверника Здравка Крсмановића да на дан славе као гост федералних медија упути позив западним пријатељима из Европе да се прикључе САД и уведу санкције предсједнику Републике Милораду Додику", наводи се у саопштењу.

Из Удружења додају да је Крсмановићев "наступ и говор изражавао бијес и љутњу на европску администрацију и високог представника што не слиједе САД и не блокирају све активности, кретања и имовину предсједника Републике".

"Част отаџбине" истиче да Крсмановића у блаћењу Републике Српске прати /министар иностраних послова БиХ Игор/ Црнадак.

Црнадак је, како наводе, пожелио добродошлицу америчком дипломати Хојту Јиу, који се помиње као могући амерички амбасадор у БиХ, "са надом да ће бити ефикаснији у спровођењу санкција и кажњавању легално изабране власти у Републици Српској".

"Част отаџбине" подсјећа да је Црнадак описао Јиа као дипломату великих способности и дипломатског умијећа, те да је упутио пријекоре институцијама Републике Српске за домаћински дочек пријатеља из Јужне Осетије.