ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

У ПОНЕДЈЕЉАК МАСОВНИЈА ОКУПЉАЊА РАДНИКА "ХИДРОГРАДЊЕ"

 

САРАЈЕВО, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Група радника "Хидроградње" данас се окупила пред зградом Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ у Сарајеву, захтијевајући разговоре са надлежнима о неисплаћеним платама и рјешавању статуса за 270 радника овог предузећа који треба да иду у пензију, а пошто је реакција Владе изостала, за понедјељак, 15. јануар, најавили су масовније окупљање на истом мјесту.

 

Један од бивших радника "Хидроградње" Есмир Арифић подсјећа да је Влада 30. септембра донијела одлуку којом је проглашен стечај у овом предузећу и послато 600 радника на биро.

"Од тада до данас нисмо добили ниједан фенинг", рекао је Арифагић, прецизирајући да се за почетак тражи рјешење проблема 270 радника који треба да иду у пензију и исплата осам плата, док би остатак био исплаћен из стечајне масе.

Арифагић је навео да су представници радника "Хидроградње" обавили неколико разговора са савјетником премијера и да је послат захтјев свим министарствима да дају свој став и мишљење, додавши да до данас није добијен одговор, преноси Н1.

"Чекамо да нас премијер прими и одавде нећемо отићи док не ријешимо своја потраживања или не направимо неки договор", поручио је Арифагић.

Он је за понедјељак најавио долазак много веће групе радника уз оцјену да "без притиска нема рјешења".

"Радника `Хидроградње` има из цијеле земље. Пошто видимо да нема реакције Владе, позвали смо све раднике у понедјељак да дођу", рекао је Арифагић.