ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

ХАШКИ СУД ДОЖИВИО ФИЈАСКО

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да је Хашки трибунал доживио фијаско у погледу правде и правичности у процесуирању ратних злочина.

 

"Хашки суд и Тужилаштво били су политички мотивисани, због чега су и доживијели фијаско у смислу правде и правичности, јер нису процесуирали стварне злочинце над српским народом, попут Насера Орића, Атифа Дудаковића, Анте Готовине због протјеривања 250.000 Срба из Хрватске, те предмете `Тузланска колона` , `Сијековац` и многе друге", рекао је Митровић Срни.

Коментаришући изјаву дугогодишњег главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца у којој тврди да би, да није било тог суда, данас многи ратни злочинци још слободно ходали наоколо, Митровић каже да ова изјава није објективна.

Митровић истиче да различите изјаве Брамерца и његових сарадника представљају, на неки начин, "прање савјести", а да тим изјавама не могу да убиједе представнике српских жртава рата да су радили исправно и по слову закона.

"Изгледа да ове изјаве представљају правдање свјетској јавности и спонзорима који су то добро плаћали у нади да су постигли политичке циљеве. У име српских жртава рата из Српске поручујем им да су у великој заблуди и да нису испунили свој циљ да казне све оне који су извршили злочине над Србима", закључио је Митровић.