ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2018

СТАРАЦ БОГДАН МИТРОВИЋ ПУШТЕН НА СЛОБОДУ

 

БЕОГРАД, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Седамдесетчетворогодишњи Србин Богдан Митровић, који је 28. августа прошле године ухапшен на Косову и Метохији, приликом посјете свој кући у селу Мушутиште, данас је пуштен на слободу.

 

Митровић је ухапшен за наводне ратне злочине на основу пријаве комшије Албанца.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је пуштање на слободу Митровића резултат великог залагања читавог тима његове одбране и великог залагања предсједника Србије Александра Вучића.

Ђурић је истакао да је Вучић на сваком састанку са неким од високих европских или међународних званичника покретао то питање, говорећи да се неће стати док правда не буде задовљена и док Митровић не буде на слободи.

Он је позвао на ослобађање осталих политичких затвореника Дарка Тасића из Призрена, Миланке Терзић из Пећи, Зорана Вукотића из Вучитрна и "свих осталих који се иза решетака налазе само зато што су Срби".

Ђурић је рекао да Митровић никада није ни требало да буде иза решетака, а да је ухапшен само зато што је Србин и зато што су покушали да отму његово имање.

"Његова супруга, деца и унуци нису смели да гледају како га специјалне полицијске јединице брутално кршећи његова људска права одводе са маском и капуљачом на глави у непознатом правцу и како тај човек недужан само зато што је Србин наредних четири-пет месеци проведе у одељењу затвора за најтеже криминалце", навео је Ђурић.

Он је рекао да Србија неће стати док све неправде према ухапшеним Србима на Косову и Метохији не буду исправљене.

Богдан Митровић ухапшен је 28. августа прошле године у Мушутишту код Суве Реке, тако што је изведен из групе расељених Срба који су обишли своје куће и порушену Цркву Свете Богородице у том мјесту.