ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/01/2018

ДАНАС САСЛУШАЊЕ СВЈЕДОКА ТУЖИЛАШТВА ПУТЕМ ВИДЕО-ЛИНКА

 

САРАЈЕВО, 23. ЈАНУАРА /СРНА/ - Саслушањем свједока Тужилаштва БиХ путем видео- линка, данас ће у Суду БиХ бити настављено суђење Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

 

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је, као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица такозване Армије БиХ, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али да није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

На рочишту одржаном 28. децембра, тужилац Милорад Барашин, који је мијењао колегу Мирослава Јањића, уложио је још три материјална доказа.

Барашин је уложио изводе из Матичне књиге умрлих општине Зворник на име Слободан Стојановић од 27. јула 1992. године и његовог оца Илије Стојановића, који је у међувремену преминуо, те записник Центра јавне безбједности Зворник од 15. марта 1993. године са печатом Хашког трибунала који је сачињен током давања изјаве ратног заробљеника Војске Републике Српске Фериза Кајића.

Почетак рочишта заказан је за 13.00 часова.