ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/01/2018

У СЕМБЕРИЈИ И МАЈЕВИЦИ БЕЗ СЛАВЉА НА ОТВОРЕНОМ

 

БИЈЕЉИНА, 13. ЈАНУАРА /СРНА/ - Други највећи град у Републици Српској Бијељина ни за дочек православне Нове године неће организовати славље на тргу, као ни сусједне општине Угљевик и Лопаре.

 

Дочек нових година на трговима уз музички програм, забаву, кувано вино и ватромет, какав се организује широм Српске и земаља региона, годинама већ није организован у Бијељини.

Из Градске управе наводе да је 13.000 КМ које су биле намијењене за прославу традиционалне српске Нове године преусмјерено дијелом за куповину 100 божићних печеница које је Градска борачка организација подијелила социјално угроженим породицама.

Преостали новац ће, најавили су, бити утрошен током прославе Пантелинских дана у Бијељини.

У општини Угљевик нема организованог славља Српске нове године, а грађани који славе дочекаће Нову годину у кругу породица. Угоститељски објекти радиће по устаљеном радном времену, а најавили су да је конзумација за прославу бесплатна.

Из Општинске управе подсјетили су да су и ове године, у сусрет празницима и Божићу заједно са Борачком организацијом ове подмајевичке општине, за 297 породица погинулих, ратних војних инвалида од прве до пете категорије и незапослених војних инвалида од шесте до десете категорије уручили по 100 КМ.

Ни у општини Лопаре нема организованог славља на отвореном. Грађани ће у духу традиције и обичаја дочекати поноћ у својим домовима, а млађи становници ће поноћ дочекати у Угоститељским објектима у којима се организује прослава Српске нове године.

Општински одбор Српске демократске странке Лопаре за 500 чланова и симпатизера традиционално организује дочек у Свечаном салону "Хелвеција".