ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/01/2018

ЗБОГ БЕЗБЈЕДНОСНИХ ИЗАЗОВА РАДИТИ НА ПОДИЗАЊУ КАПАЦИТЕТА ЗА ОДБРАНУ

 

БЕОГРАД, 13. ЈАНУАРА /СРНА/ - Начелник Генeралштаба Војске Србије Љубиша Диковић оцијенио je да ће у наредним годинама бити све више безбједносних изазова за Србију и да треба радити на подизању капацитета друштва и војске за одбрану.

 

Он је нагласио да актуелна ситуација у међународним односима утиче на планове развоја способности Војске Србије и додао да су у завршној фази стратешки документи развоја Војске Србије за наредних десет година, гдје ће се тачно дефинисати које способности Војска Србије треба да има у наредном периоду.

"Наш циљ је да војска из године у годину буде све јача, боље опремљена и боље оспособљена. У целини да буде оспособљена да одговори на све претње по безбедност грађана Србије", изјавио је Диковић за РТС.

Он је захвалио Русији на донацијама у наоружању и објаснио да ће 30 тенкова Т-72С бити распоређено у оклопно-механизоване јединице, а 30 оклопних возила БРДМ у извиђачке јединице Војске Србије.

Говорећи о плановима за наоружавање Диковић је истакао да је планирана набавка ракетног система великог и средњег домета који може да води борбу на даљинама већим од 400 километара, али да је рано говорити о конкретним рјешењима.

"Наравно да се разматрају и системи С-300 и БУК, али разматрамо и друге системе", објаснио је Диковић.