ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника13/01/2018

ШЕСТОРО ПОВРИЈЕЂЕНИХ У ЕКСПЛОЗИЈИ ИСПРЕД ПРОСТОРИЈА СРПСКО - ЦРНОГОРСКЕ МАЊИНЕ

 

ПОДГОРИЦА, 13. ЈАНУАРА /СРНА/ - У експлозији, која се догодила јутрос у центру Скадра, испред зграде у којој просторије има српско-црногорска мањина, повријеђено је шест особа, од којих двије теже.

 

Експлозија се догодила у 10.30 часова, а албанска полиција је потврдила да је мета напада био албански бизнисмен Љуљзим Кула.

Како преноси Tелевизија Црне Горе /TВЦГ/, чија се екипа затекла у близини мјеста експлозије, повријеђена је и радница РТВ Црне Горе чији су иницијали Р.Г. која је након указане помоћи у болници у Скадру отпуштена, али ће по повратку у Црну Гору морати да се јави љекарима у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици.

Репортери TВЦГ јављају да су слике са трга узнемирујиће, да је ситуација хаотична и да је право чудо да није било тежих посљедица.

Албански медији наводе да је експолозив био постављен на мотоциклу испред зграде, у којој су и просторије српско-црногорске мањине.

О догађају је обавијештено црногорско Министарство спољних послова и црногорска амбасада у Tирани, чије је особље одмах кренуло у Скадар.