ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/01/2018

МОГЛИ СУ СЕ ВИДЈЕТИ ТЕШКИ УСЛОВИ У КОЈИМА СРБИ НА КОСМЕТУ ЖИВЕ

 

БЕОГРАД, 22. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је током његове посјете Косову и Метохији цијела Србија могла да види у каквим тешким околностима живи српски народ на Косову.

 

"Учинили смо да цијела Србија види лице наших људи на Косову и Метохији, да њихова патња и проблеми добију лице", рекао је вечерас предсједник Србије Александар Вучић говорећи о сусрету са Србима из покрајине у Лапљем Селу, током његове посјете Косову и Метохији.

Он је подсјетио да је приликом посјете Косову и Метохији разговарао са Србима "с обе стране Ибра".

"Председник Србије није само име и презиме, то је државна институција. Tи људи су дошли да буду саслушани, да покажемо да бринемо о њима", рекао је Вучић за ТВ "Хепи".

Он је указао да се Срби, нажалост, и даље исељавају, због политичке нестабилности, неријешеног статуса Косова и притисака на њих.

"За неколико породица или десетина породица успели смо да учинимо нешто што нико није учинио за њих у претходних 10 или 20 година", рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, велика је ствар што већина Срба жели да остане и да живи на Косову и Метохији, а држава мора да учини да им помогне у томе.