ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима23/01/2018

ОПРЕЗ ЗБОГ ПОЛЕДИЦЕ

 

БАЊАЛУКА, 23. ЈАНУАРА /СРНА/ - На путним правцима у вишим предјелима, преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима могућа је поледице на коловозу због јаког мраза и ниске температуре, док на путним правцима Милићи-Скелани и Братунац-Зелени Јадар има заосталог снијега на коловозу.

 

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима и стању на путу, као и да на пут не крећу без зимске опреме.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

Због санације саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у бијељинским улицама 27. марта и Српске војске. Путничка возила се преусмјеравају на градске улице, а теретна возила саобраћају обилазницом.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионица Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док возила саобраћају успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских Tоплица.

Једном траком, наизмјенично, саобраћа се на дионици регионалног пута Обудовац два-Лончари, због радова.

На подручју дистрикта Брчко у току су радови на магистралним путним правцима Лончари-Брчко један /граница Републике Српске-дистрик/ и граница Брчко два /Република Српска-дистрикт/-Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом сигнализацијим.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ и Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју Федерације БиХ на магистралном путу Ресановци-Дрвар због урушавања потпорног зида саобраћа се једном траком.

На граничним прелазима јутрос нису евидентирана дужа задржавања.