ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/01/2018

ДОЧЕК УЗ "ЛАЈБАХ", "ИМАР" И ТРКУЉУ

 

НОВИ САД, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Православна Нова година у Новом Саду је дочекана уз богат и разновстан музички и културно-забавни програм на 38 различитих локација.

 

Први пут од како се у Новом Саду организује дочек, православна Нова година дочекана је у затвореном простору.

Пред Новосађанима је наступило више од 150 извођача разних жанрова музике. Култни словеначки састав "Лајбах" наступио је у препуној великој сали новосадског Српског народног позоришта.

"Лајбах" је синоћ премијерно представио ново музичко остварење које је добило назив по дјелу чувеног филозофа Фридриха Ничеа "Тако је говорио Заратустра".

Претходно је у малој сали Српског народног позоришта наступила је инструментална петорка "Имар", која је одушевила присутне свирајућу надалеко познату келтску музику.

Као специјални гост, на наступу "Имара" појавио се познати извођач грленског и византијског музичког стила Слободан Тркуља. Он је изазвао одушевљење свих присутних свирајући нумере инспирисане Србијом и Балканом.

Дочек Српске нове године организовала је Фондација 021, која иначе учествује у припремама Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.