ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима14/01/2018

ПУТЕВИ ПРОХОДНИ, МОГУЋА ПОЛЕДИЦА

 

БАЊАЛУКА, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Проходност свих путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ је задовољавајућа, али се возачима савјетује да буду опрезни због могуће поледице, посебно у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Одрони земље и камења учестали су на путевима који пролазе кроз котлине и поред косина.

У центру Бањалуке данас ће од 10.30 до 14.00 часова бити обустављен саобраћај због трке за дјецу и одрасле под називом "Трчимо за Српску".

Обустава саобраћаја биће на дијелу Улице Краља Петра Првог Карађорђевића од раскрснице Улице Марије Бурсаћ до раскрснице са Алејом светог Саве.

У Прњавору због на изградњи кружне раскрснице измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор због изградње ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем.

И даље је на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице кроз улице 27. марта и Српске војске у Бијељини. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се обилазницом.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Обудовац два-Лончари у току су санациони радови због чега возила саобраћају једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због активираних клизишта једном траком саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се успорено саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Tоплица.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју дистрикта Брчко и даље трају радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и дистрикта/ и Брчко два /граница Српске и дистрикта/-Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

На подручју Бањалуке на дионици магистралног пута Бањалука један-Рударска због изградње траке за скретање лијево из Улице Крајишких бригада у Улицу Ранка Шипке саобраћај се одвија успорено, те се моле возачи да обрате пажњу на привремену сигнализцију.

У Федерацији БиХ због урушавања потпорног зида на дионици магистралног пута Ресановци-Дрвар саобраћа се једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

Из АМС-а возачима подсјећају возаче да на пут не крећу без зимске опреме.