ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет14/01/2018

ЗАПАДНОЕВРОПСКА ПОЛИТИКА ПРЕМА ПОЛОВИМА ПРЕДСТАВЉА ТРАГЕДИЈУ

 

МОСКВА, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Западноевропска политика према половима представља огромну трагедију и наредне генерације ће увидјети посљедице тога, изјавио је митрополит Иларион, руководилац Службе за спољне односе цркве у Московској патријаршији.

 

"Одлуке донијете у бројним европским земљама спроводе исту идеологију која је већ уништила бројне породице, идеологију која тврди да особа може да бира пол", каже митрополит Иларион.

Он је истакао да су све операције промјене пола засноване на лажи и преварама, преноси руска новинска агенција ТАСС.

"Лажи су представљене кроз идеологију која долази кроз школско образовање. То је огромна трагедија западне Европе и цјелокупног модерног западног свјета. Можда ће, наредне генерације увидјети обим трагедије", наводи митрополит.

Према његовим ријечима, немогуће је промијенити пол али је "могуће ставити маску на одређење пола".

"То значи да спољне карактеристике човјека могу да се измијене. Претпоставимо да ће човјек изгледати као жена али таква особа не може да има дијете и никада неће бити права жена", напомиње митрополит.

Митрополит истиче да ће црква увијек бити против сличних лажи и преваре.

"Оно што је ментални поремећај, што се може исправити и излијечити, представљено је као нормално и људи су приморани да се унаказе. Има много случајева да се људи опамете иако прођу најтеже операције, промјене пола или боје коже. Напосљетку, схвате да су били преварени али се то више не може исправити", закључује митриполит Иларион.