ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/01/2018

ЂУРИЋ: ДА СРБИ НА КОСМЕТУ ЖИВЕ БЕЗБЈЕДНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО

 

БЕОГРАД, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Директор Kанцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је Србима на Космету српску Нову годину, са жељом да у њој имају личну и породичну срећу и здравље, као и да се стекну услови да живе безбједно и достојанствено попут грађана у другим дјеловима земље.

 

Он је поручио да је српска Нова година празник значајан за очување српског националног идентитета, јер многи народи и цивилизације имају своје рачунање времена и Нову годину, различите од грегоријанског календара, и његују их као један од симбола своје посебности.

Ђурић је нагласио да је, нажалост, дане уочи Божића и српске Нове године на Косову и Метохији обиљежио низ напада на имовину Срба и паљење њихове љетине и констатовао да то што су се такви напади десили масовно и у вријеме великих српских празника свједочи да је ријеч о организованој кампањи застрашивања, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

"Најоштрије осуђујем ове срамотне и кукавичке нападе и сматрам да је веома неодговорно то што међународна заједница у нашој јужној покрајини није предузела активније кораке како би се овај терор против српског становништва зауставио", поручио је Ђурић.