ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/01/2018

АПЕЛ МЕДИЈИМА ДА ИСТИНИТИМ ИЗВЈЕШТАВАЊЕМ ПОМОГНУ У БОРБИ ЗА ПРАВДУ

 

БЕОГРАД, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији сматра да медији у Србији могу помоћи да злочинци терористичке ОВК буду кажњени, те апелује да професионално и истинито извјештавају о косметским жртвама и тако помогну да се дође до правде.

 

У Удружењу су објаснили да медији могу помоћи да пред Специјалним судом за злочине ОВК буду осуђени злочинци терористичке ОВК за монструозан злочин у кречани и крематоријуму у Клечки, Глођанима, Радоњић језеру, Волујку, Дојници, Ликовцу, Лапушнику, Малишеву, те због масовних српских гробница на Драгодану.

Породице жртава вјерују да медији могу помоћи да буду кажњени починиоци злочина у Ливадицама, те над српском дјецом у Гораждевцу, злочина и погрома над Србима 17. марта 2004. године, као и злочина над породицом Столић 2006. године у Обилићу, те масакра над четрнаест српских жетелаца у Старом Грацку и других злочина.

"Докажите да су вам битне и косметске жртве, Срби, Роми, Горанци, Албанци убијени од терористичке и злочиначке ОВК", наведено је у саопштењу.