ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/01/2018

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ СЛУЖИО МОЛЕБАН ЗА ПРАВОСЛАВНУ НОВУ ГОДИНУ

 

ПОДГОРИЦА, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је у поноћ у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици са свештенством молебан за православну Нову 2018. годину.

 

Он је поручио многобројним вјерницима сабраним на молебану да се у новој години обнављају Христовом новином, прије свега вјером у Њега као Бога живог, као Богочовјека.

"Без истинске и праве вјере нема истинског и правог људског живота, нема истинске и праве обнове људскога бића", рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Он је додао да је потребно да се у новој години ослобађамо страсти од људских гријехова, од свега што нас помрачује и загађује изнутра, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Митрополит Амфилохије подсјетио је да канонски непризнату Црногорску православну цркву од ничега свара група црквених делинквената на челу са самозваним митрополитом Михаилом /Мирашем Дедеићем/.

"Има ту једна група која ствара некакву аутокефалну, како је зову, црногорску цркву. Од чега је стварају – од ничега. Група делинквената духовних, моралних, црквених, је на тргу Јосипа Броза на Цетињу, како се набоди у одлуци полицијске станице цетињске, `створила вјерску заједницу ЦПЦ`", појашњава владика Амфилохије.

Он пита и какве везе та вјерска заједница може имати са Црквом Божијом која у Црној Гори постоји скоро двије хиљаде година.

Митрополит Амфилохије служио је данас, на празник Обрезања Господњег и Светог Василија Великог, Свету литургију у Цетињском манастиру.