ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/01/2018

ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

 

БАЊАЛУКА, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније одржао је данас у Бањалуци традиционални Новогодишњи концерт којем су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић.

 

На Новогодишњем концерту наступили су диригенти Весна Шоуц, солисти Дуња Симић, Снежана Савичић Секулић, као и виолинисткиња Лидија Бојиновић.

Извођена су дјела Чајковског, Пучинија, Дворжака, Штрауса, Биничког и других композитора.

Цвијановићева је нагласила да овај концерт постаје једно од обиљежја Бањалуке.

"Поносна сам на ово што смо данас видјели, али и на сав труд у вези са овим догађајем", рекла је Цвијановићева новинарима након концерта.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се размишља о томе да град добије нову концертну дворану, те да Бањалучка филхармонија има подршку града и републичких институција.

Директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић увјерен је да су динамиком програма и композиција успјели да заинтересују Бањалучане и да докажу да је њихов циљ оправдан - да филхармонија буде једна од институција културе Републике Српске.

"Добре сигнале добијамо из Министарства просвјете и културе Републике Српске и надам се да ћемо веома брзо то и добити", рекао је Оташевић.

Концерту су присуствовали и министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, министар правде Антон Касиповић, те многобројни гости.

Бањалучка филхармонија основана је почетком 2010. године.