ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника24/01/2018

БАЊАЛУЧАНИН ПОЧИНИО МАТЕРИЈАЛНУ ШТЕТУ ОД 82.280 КМ

 

БАЊАЛУКА, 24. ЈАНУАРА /СРНА/ - Полиција је поднијела извјештај надлежном тужилаштву против Бањалучанина чији су иницијали З.П. /28/ због сумње да је починио три кривична дјела којим је причинио материјалну штету од 82.280 КМ.

 

З.П. се сумњичи за кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, фалсификовање исправе и навођење на овјеру неистинитог садржаја.

Извјештај против З.П. поднесен је јуче, а ријеч је о наставку акције "Уплатница", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Током наведене акције, саслушан је већи број свједока и прикупљено је довољно доказа који указују да постоје основи сумње да је дјело извршено у временском периоду од 1. октобра 2013. до 8. октобра 2015. године на штету рачуна јавних прихода Републике Српске и БиХ.

З.П. се сумњичи да је као запослени у предузећу за посредовање у продаји и регистрацији возила, у намјери прибављања противправне имовинске користи, искористио свој положај те штампао и фалсификованим печатом овјеравао уплатнице које су биле гаранција уплаћених прихода.

Уплатнице је потом давао клијентима који су их користили као доказ о уплати приликом регистрације возила.

Осумњичени није извршио обавезне уплате на рачун јавних прихода Републике Српске, задржавајући одређене новчане износе за себе.

Истрагом је утврђено да у вези са 500 захтјева за регистрацију возила није било извршених уплата на рачуне јавних прихода Републике Српске и БиХ.