ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости02/02/2018

"ЂАВОЉИ АДВОКАТИ" ЗА МИЛИОНЕ ДОЛАРА ОСЛОБАЂАЈУ СВАКОГА

 

ЊУЈОРК, 2. ФЕБРУАРА /СРНА/ - "Ђавољи адвокати" постају највеће звијезде САД које успјешно бране богате силоватеље, финансијске преступнике и убице, за шта добијају милионске хонораре.

 

Најпознатији "ђавољи адвокат" је Бењамин Брафман, бранилац холивудског продуцента Харвија Вајнштајна, којег многе жене туже да за силовање и сексуално узнемиравање.

Брафман наплаћује своје услуге 500 долара по сату и углавном је успјешан.

Тако је ослободио познатог репера П. Дидија /Шон Комбс/, након што је оптужен за илегално посједовање оружја и покушај подмићивања.

Иако је више од сто свједока из ноћног клуба видјело да су Диди и његова пратња потегли оружје - Брафман је извојевао побједу на суду.

"Ђавољи адвокат" спасио је робије и бившег директора ММФ-а Доминика
Штрос-Кана, оптуженог за силовања.

Изопштени Харви Вајнштајн полаже своје наде у непобједивог Брафмана, који је већ почео да прикупља све интимне податке о особама које оптужују холивудског продуцента за силовања.

"Сви по Уставу имају право на најбољу могућу обрану", одговорио је Брафман на питање новинара "како спава ноћу".

Један од успјешних "ђавољих адвоката" је и Брајан Џ. Фридман, који заступа глумца Кевина Спејсија, још једног оптуженог за сексуалне деликте, коме је каријера скоро уништена.

Фридмана називају и адвокатом индустрије забаве.

Наводно, само Фридман и Спејсијева најужа породица знају гдје се након лијечења сакрио глумац, којег су за сексуална недјела оптужиле десетине мушкараца.

Фридмана у кулоарима називају "морским псом са лицем дјетета" и описују га као забавног и приступачног мушкарца који у Холувуду познаје све, али који ће на суду "одгристи руку".

Међу "ђавоље адвокате" спада и звијезда "господског криминала" Елкан Абрамович, адвокат чувеног глумца и режисера Вудија Алена.

Он покушава да промијени јавно мњење и докаже да је наводе режисерове кћери Дилан Фароу о сексуланом злостављању, заправо, инструисала глумица Мија Фароу.

Абрамовича амерички медији описују као "бриљантног тактичара".