ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 10/02/2018

СЛИКАЊЕ ВЕЛИКА ЉУБАВ ОФИЦИРА У ОРУЖАНИМ СНАГАМА

 

Александар Крунић одмор за душу проналази у сликарству, својој великој љубави. Најчешће слика мотиве мртве природе, вјерске објекте, портрете. До сада је насликао 300 слика.

 

Приредила: Маја Крсмановић БРЧКАЛО


ПАЛЕ, 10. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Из љубави према сликању, која се јавила из хобија, четредесетдвогодишњи Александар Крунић са Пала свакодневно настоји да уљаним бојама створи једно умјетничко дјело.

Овај официр за односе са јавношћу у Оружаним снагама БиХ до сада је насликао 300 слика различитих димензија, од којих је већина продата.

Крунић прича за Срну да се сликарством бави посљедњих седам година и да настоји да слика "за своју душу", а не искључиво по потреби купаца.

Углавном слика пејзаже, фигуре, мртву природу, вјерске објекте и портрете. Инспирација, каже, долази сама, некада зависи од расположења, а некада од окружења.

Крунић напомиње да слика не вриједи ако аутор није у дјело уградио дио душе, те истиче да свака одузима дах док је гледате.

Присјећајући се свог сликарског почетка, Крунић наводи да је "прве кораке" направио у основној школи када је цртао јунаке из стрипова, неке илустрације за пјесме или приче.

"Све је то прошло неопажено и нисам се активније упуштао у сликарске авантуре", прича Крунић.

Он истиче да је активније почео да слика захваљујући радном колеги, самоуком сликару дугогодишњег искуства Зорану Ковачевићу званом Вајо, који му је отворио врата у нови свијет на који до тада скоро да није ни обраћао пажњу.

Крунић наглашава да формат слике зависи од жеље купаца, а вријеме израде од мотива.

Према његовим ријечима, најзахтјевнији су портрети на којем потроши два до три пута више времена него на друге мотиве. Прошле године је неколико слика насликао користећи само сликарску шпахтлу и неке од њих настале су за непуна три часа.

Крунић је до сада учествовао на четири групне изложбе на Палама и у Фочи, али до сада није имао самосталну изложбу. Као разлог наводи да још није осјетио моменат када може рећи да је за то спреман, али и због времена потребног да наслика довољан број нових слика за изложбу.

Слике Александра Крунића могу се погледати и наручити преко Фејсбук странице-Умјетничке слике /Oil paintings A.Krunic/.