ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/02/2018

УКУПНО ЗАДУЖЕЊЕ КОД ЕИБ ИЗНОСИЋЕ 207 МИЛИОНА ЕВРА

 

БАЊАЛУКА, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Наташа Костић изјавила је да ће укупно задужење код Европске инвестиционе банке /ЕИБ/ за изградњу ауто-пута Бањалука-Добој износити 207 милиона евра, а да је основни кредит 160 милиона евра.

 

"На основни кредит од 160 милиона евра, вечерас расправљамо о додатном задужењу од 47 милиона евра кредита код ЕИБ-а, што ће износити 207 милиона евра", навела је Костићева током расправе у Народној скупштини дајући у име Владе Српске информацију о цијени изградње ауто-пута на захтјев посланика ПДП-а Бранислава Бореновића.

Осим тога, каже Костићева, основни кредит код Европске банке за обнову и развој за изградњу овог ауто-пута је 185 милиона евра, што све укупно износи 402 милиона евра.

Костићева је додала да је Република Српска уложила властита средства у експропријацију земљишта, припрему техничке документације и припрему грађевинских дозвола.

Посланик Коалиције "Домовина" Адмир Чавка рекао је да је овај приједлог одлуке требало да иде у редовну, а не у хитну процедуру, те је истакао потребу повезивања БиХ мрежом ауто-путева. /наставиће се/нб/бон/аљ