ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/02/2018

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА СКУПШТИНСКИ ЗАКЉУЧАК

 

БАЊАЛУКА, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Посланици владајуће већине у Народној скупштини Републике Српске предложили су вечерас закључак којим се обавезује Влада Српске да у року од 30 дана обавијести парламент о томе колико је средстава предузеће "Ауто-путеви Српске" уложило у пројекат изградње ауто-пута Бањалука-Добој.

 

"Народна скупштина обавезује Владу Српске да с циљем информисања посланика и јавности о цијени изградње километра тог ауто-пута, у року не дужем од 30 дана, обавијести парламент о износу средстава која су `Ауто-путеви Српске` уложили у пројекат ауто-пута у дужини од 72 километра и то експропријацијом, израдом пројектне документације и другим трошковима", наводи се у закључку.

Овај закључак предложен у вези са приједлогом одлуке о задужењу Српске код Европске банке за обнову и развој од 47 милиона евра за довршетак радова на ауто-путу Бањалука-Добој о којем по хитном поступку расправља Народна скупштина Српске.

Посланик НДП-а Драган Чавић рекао је да се према Пословнику Народне скупштине не може расправљати о одлукама по хитном поступку.

Посланик СДС-а Наде Планинчевић навео је да је куповина земљишта од грађана на траси ауто-пута Бањалука-Добој изршена према Закону о експропријацији Српске којег је Уставни суд Републике Српске прогласио неуставним. /наставиће се/нб/бон/вј