ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

КИСИЋ: СРБИ СУ НАРОД КОЈИ СЕ УВИЈЕК БРАНИО, НИКАДА НАПАДАО

 

ПАЛЕ, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/- Потпредсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Нико Кисић рекао је да Тужилаштво и Суд БиХ врше опструкције у процесуирању ратних злочина који су почињени над српским цивилима и војницима.

 

Он је подсјетио да и поред свих аудио и видео-записа о злочинима над Србима нико од међународних организација и фактора не жели то да види.

Кисић је напоменуо да се на аудио и видео-записима из Добровољачке улице у Сарајеву, Тузланске колоне, случаја Атифа Дудаковића, о мухаџединима на Озрену и Гостовићима, у кампу гдје су одсијецали српске главе, јасно и гласно виде наредбе и снимљена убијања.

"Око 3.500 српских жртава има у Подрињу. То међународну заједницу не интересује већ се само поштују бошњачке жртве у Поточарима. Према неким подацима којим располажу међународне институције и невладине организације око 2.500 Бошњака је погинуло, а сви остали су погинули у непосредној борби са српским снагама, српским војницима", рекао је Кисић Срни након јавне трибине одржане јуче на Палама.

Он је навео да многе бошњачке невладине организације, као и многе међународне организације и политика желе да прогласе Србе као геноцидан народ, односно народ који је извршио злочин.

Кисић наглашава да су Срби познати као дружељубив народ који никада није нападао већ се увијек бранио, те да ће то на крају крајева и доказати у догледно вријеме.

Он је подсјетио да се први стравични ратни злочин догодио у Сијековцу доласком хрватских регуларних снага гдје је убијено, како је рекао, "све што се мицало", а да нико није осуђен нити процесуиран.