ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

КВАРОВИ НА ЕЛЕКТРОМРЕЖИ, СКРАЋЕНЕ ЛОКАЛНЕ АУТОБУСКЕ ЛИНИЈЕ

 

НОВИ ГРАД/КРУПА НА УНИ, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Већина села у општини Нови Град и дио општине Крупа на Уни од ноћас су без електричне енергије, због кварова на електромрежи проузрокованих новим сњежним падавинама.

 

Технички руководилац "Електродистрибуције" Нови Град Зоран Плавшић рекао је Срни да су од ноћас без напона далеководи Добрљин и Сводна.

"Далековод Блатна ван напона је од Рашћа до Бушевића у општини Крупа на Уни. Осим Бушевића електричне енергије на подручју општине Крупа на Уни нема у Осретку и Петровићима", рекао је Плавшић.

Он очекује да ће ускоро почети прва укључења.

Магистралне и регионалне путеве од ноћас чисте "Приједор путеви", али снијега има на коловозима, јер и даље пада.

Технички руководилац Комуналног предузећа "Комус" Драган Раљић каже да су екипе на терену од два сата послије поноћи.

"Очишћене су улице у граду и приградским насељима. У току је чишћење локалних категорисаних путева", рекао је Раљић и додао да ће током дана, након чишћења, посути со.

Координатор зимске службе у општини Крупа на Уни Жељко Бундало каже да су очишћени регионални путеви, а да ће током дана у сарадњи са мјештанима бити организовано чишћење локалних путева.

Према информацијама из Центра за обавјештавање у Новом Граду, скраћене су локалне аутобуске линије - за Бушевић до Рашћа, за Дубовик до Кршаља и за Раковац до Лајшића у Сводни, а аутобус на правцу за Таблу у Пољавницама не саобраћа.

Према подацима из метеоролошких станица у Новом Граду висина снијега је 20 центиметара, а у Крупи на Уни 39 центиметара.