ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет13/02/2018

КИМ ПОХВАЛИО ГОСТОПРИМСТВО СЕУЛА

 

ПЈОНГЈАНГ, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун похвалио је гостопримство које је Јужна Кореја пружила његовој сестри Ким Јо Џонг, пренијели су корејски медији.

 

Он је рекао да је важно искористити подстрек који Зимске олимпијске игре пружају дијалогу на подијељеном Корејском полуострву.

"Захвалност Јужне Кореје због присуства делегације Сјеверне Кореје и гостопримство које је пружено члановима наше делегације су импресивни. Захваљујемо се на искреном труду", рекао је Ким.

Ким Јо Џонг је била дио делегације Сјеверне Кореје која је присуствовала Играма у Пјонгчангу, а током посјете јужном сусједу уручила је позивницу јужнокорејском предсједнику Мун Џае-Ину за самит у Пјонгјангу.

Мун није одмах прихватио позив у Пјонгјанг и нагласио је да за тако нешто потребно да се створе одговарајући услови, пренио је АФП.

Савјет безбједности УН је Сјеверној Кореји увео санкције више пута пута, због нуклеарног и балистичког програма Пјонгјанга, након неколико балистичких и нуклеарних тестова које је извршила Сјеверна Кореја.

Међутим, Зимске олимпијске игре у Јужној Кореји су изазвале необичне сцене. Између осталог, Мун и Ким су примијећени како заједно са церемонијалним предсједником Сјеверне Кореје Ким Јонг Намом пружају подршку уједињеном корејском женском хокејашком тиму, а заједно су присуствовали и музичком концерту умјетника из Пјонгјанга.