ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

СА РАДОШЋУ ОЧЕКУЈУ ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

 

ХАН ПИЈЕСАК, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Хан Пијесак ће у јуну угостити 32 дјеце са Космета узраста од 10 до 15 година, у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

 

Начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић рекао је Срни да се ова локална заједница пријавила на позив бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији у новембру прошле године и да је, на њихово задовољство, прије неколико дана стигао потврдан одговор.

Он је најавио да ће Хан Пијесак као општина са малим бројем становника у госте примити 32 дјеце која ће, заједно са својим професорима, бити смјештена код својих вршњака.

"Драго ми је да ће дјеца из Србије, са Косова и Метохије, доћи у посјету својим вршњацима у Хан Пијесак, а ми ћемо се сви у локалној заједници потрудити да им овај боравак остане у најљепшем сјећању", истакао је Остојић.

Он је најавио да ће дјеца са Косова и Метохије стићи 16. јуна у Андрићград, а потом ће свака од општина у Српској која учествује у овом пројекту обезбиједити превоз.

Остојић каже да је ово значајан пројекат који спаја дјецу са простора српских земаља и да општина Хан Пијесак даје свој допринос зближавању младих.

"Врло је значајно да у тешким временима у којима се наш народ налази будемо једни уз друге", нагласио је Остојић.

Пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" већ седми пут организује Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији, уз благослов Његове светости патријарха српског Иринеја и логистичку подршку Министарства просвјете и културе Српске и Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.