ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

МЕКТИЋ ДА ПОВУЧЕ ИЗЈАВУ, А САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ ДА ЗАСТУПА ИНТЕРЕСЕ СРБА

 

ДОБОЈ, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Удружење "Браниоци града Добоја 2. мај 1992" позвали су данас министра безбједности БиХ Драгана Мектића да повуче изјаву да "Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници", а чланице Савеза за промјене да заступају интересе српског народа, а не да раде против њега.

 

"Позивамо га /Мектића/ да повуче изјаву и да примјени морални чин 21. вијека и да да оставку", рекао је портпарол Удружења Раденко Николић, додавши да би Мектић као високи функционер требало да се бави почиониоцима ратног злочина над Србима.

Николић је на конференцији за новинаре позвао чланице Савеза за промјене да именују стручне кадрове на високе функције у институцијама БиХ, јер, како наводи, "овако више не иде".

Он је позвао надлежне да утврде каквим активностима се бави удружење "Аскери" из Сарајева под патронатом повратника из Сирије, који младу бошњачку дјецу обучавају војничким вјештинима, а министра Мектића "да се не плаши и објави имена одговорних".

"Дјеци у камповима треба дати лопту, а не гуме. Не дају се пластичне пушке већ кошеви", поручио је Николић, коментаришући "Зимски камп" од 16. јануара који је организовало удружење "Аскери" на приватном Спортско-рекреативном центру "Јелен" у Јелах пољу у општини Tешањ.

Николић је поручио да српски народ није геноцидан и да није никога убијао, већ се бранио.

"У одбрани града Добоја погинуло је 1.600 припадника Војске Републике Српске и око 300 цивила", подсјетио је Николић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је недавно за "Вечерњи лист" да "Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници".