ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/02/2018

АМЕРИКА КРШИ НАЧЕЛА СЛОБОДНОГ ТРЖИШТА

 

ЗАГРЕБ, 13. ФЕВРУАРА /СРНА/ - Руски амбасадор у Загребу Анвар Азимов рекао је да се Американци мијешају у унутрашње послове других држава, да крше начела слободног тржишта и спроводе политику непоштене конкуренције.

 

Поводом изјаве колеге из САД Роберта Кохорста да би било погрешно да Хрватска прода Русима нафтну индустрију "Ина", Азимов је саопштио да је зачуђен Кохорстовом изјавом и да због ње жали, јављају хрватски медији.

"Изјава је још један примјер америчке политике непоштене конкуренције, мијешања у унутрашње послове других држава и кршења начела слободе тржишне економије", нагласио је Азимов.

Он је рекао да је неприкладно учити Хрватску како да води своју националну политику у интересу грађана.

"Суверена Хрватска сама одређује своје партнере који су стварно, а не на ријечима спремни пружити реалну помоћ њеном привредном развоју", нагласио је Азимов.

Нови амерички амбасадор у Хрватској Роберт Кохорст рекао је да САД не желе да "Ину" купи руска компанија, оцијенивши да би то била грешка.

"На Хрватској је да одлучи коме ће продати компанију, али ми мислимо да би то била грешка", рекао је амерички амбасадор јуче новинарима.