ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

ВАСИЋ: НИКО НЕМА ПРАВО, ПА НИ МЕКТИЋ, ДА КОМЕНТАРИШЕ СРЕБРЕНИЦУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Потпредсједник СДС-а Костадин Васић изјавио је данас у Источном Сарајеву да није ничије, па ни министра безбједности БиХ Драгана Мектића, да коментарише догађаје у Сребреници.

 

Оцијенивши да је Мектићева изјава загребачком "Вечерњем листу", издање за БиХ, у вези са Сребреницом извучена из контекста, Васић је рекао новинарима у Источном Сарајеву да је његов став, али и СДС-а, да у Сребреници није почињен геноцид.

"Свака изјава било ког политичара унијела би додатни немир, па и Мектића", истакао је Васић.

Иако сматра да тужилаштва и судови треба да дају своју ријеч у вези са збивањима у љето 1995. године у Сребреници, Васић је изразио сумњу у њихову праведност.

"Ми из Зворника најбоље знамо колико су поштени судови у Сарајеву, како они раде, како функционишу", рекао је потпредсједник СДС-а, подсјећајући да се против његовог брата Драгомира Васића, као некадашњег начелника Центра јавне безбједности Зворник, води поступак за Сребреницу.

Према Васићевим ријечима, суд ће рећи да ли је неко крив или није, а не било који политичар који жели да добије медијску пажњу тако што ће рећи нешто неопрезно.

"Имају судови и тужилаштва, нека раде свој посао, ми треба да радимо свој, без обзира да ли неко жели да убере неки политички поен на туђој муци и невољи, била она српска, хрватска или бошњачка", закључио је Васић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је недавно за "Вечерњи лист" да "Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници".