ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/02/2018

СРПСКА МЕЂУ ДЕСЕТ МАЛИХ РЕГИЈА БУДУЋНОСТИ ПРЕМА "ФДИ ИНТЕЛИЏЕНС-у"

 

БАЊАЛУКА, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Република Српска изабрана је као једна од 10 малих регија будућности за 2018/2019. годину, за стратегију страних улагања, према рангирању портала "ФДИ интелиџенс", сервиса британског пословног часописа "Фајненшел тајмс" који се бави информацијама о страним инвестицијама.

 

"Несумњиво је да ће ово признање и позиција Републике Српске значајно утицати на промоцију Српске као атрактивне дестинације за привлачење страних инвеститора", саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Српске.

Додјела сертификата изабранима биће уприличена 13. марта у Кану, у Француској.

"ФДИ магазин", као централни дио портала "ФДИ интелиџенс", који издаје "Фајененшел тајмс", је двомјесечна публикација која садржи вијести и информације о страним инвестицијама, чиме се обезбјеђује ажурни преглед глобалне инвестиционе активности.

Тај магазин има 15.284 активних корпоративних читалаца и информише више доносиоце одлука о најновијим промјенама на глобалној инвестиционој мапи.

Покренут 2001. године, овај магазин је основан са чврстим циљем да буде водећи наслов за пословање у условима глобализације.