ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана13/02/2018

РЕСTРУКTУРИСАЊЕ "ЖЕЉЕЗНИЦА" - НЕМИНОВНОСT

 

БАЊАЛУКА, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је данас да опозиција погрешно тумачи документе о задужењу, те да је неминовност реструктурисање "Жељезница Републике Српске".

 

"У процес реструктурисања максимално мора бити укључен надлежни синдикат. Неће бити великог отпуштања радника у ’Жељезницама’, већ ће већина запослених остварити услове за пензију или прекинути радни однос уз отпремнине", рекао је Жунић у Народној скупштини у расправи о Приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци-Међународној банци за обнову и развој по пројекту реструктурисања "Жељезница Републике Српске".

Он каже да осуђује запошљавање у јавним предузећима по партијској линији.

Посланик СРС Српске у Народној скупштини Миланко Михајилица тврди да су "Жељезнице Републике Српске" 2005. године позитивно пословале, док сада послују са губицима који су већи од 250 милиона КМ.

"Неко је одговоран за овакву ситуацију, што би морало бити утврђено. Сличну ситуацију имамо и у осталим јавним предузећима, а најбољи примјер су Робне резерве које су пропале", рекао је Михајилица, који сматра да задужењима неће бити ријешен проблем у предузећима.

Према његовом мишљењу, у Српској не смије више бити заопошљавања на основу партијске припадности.

Приједлогом одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци-Међународној банци за обнову и развој по пројекту реструктурисања "Жељезница Републике Српске" по хитном поступку предвиђено је задужење од 51,3 милиона евра. /наставиће се/бон/нб/куп