ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана13/02/2018

УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ЗАДУЖЕЊУ 47 МИЛИОНА ЕВРА ЗА АУТО-ПУТ

 

БАЊАЛУКА, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас по хитном поступку одлуку о прихватању задужења Српске према Европској инвестиционој банци за додатно финансирање по пројекту изградње ауто-пута Бањалука-Добој у износу од 47 милиона евра, ради обезбјеђења додатних средстава потрбних за завршетак изградње тог ауто-пута.

 

Усвојен је закључак, који су предложили посланици скупштинске већине, према којем се задужује Влада Српске да у року не дужем од 30 дана обавијести Народну скупштину о висини износа властитих средстава које су "Ауто-путеви Републике Српске" уложили у пројекат изградње ауто-пута Бањалука-Добој са приказивањем свих трошкова уложених средстава.

Посланици су усвојили Закон о престанку важења Закона о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије по хитном поступку, јер је усвојен Закон о измјенам и допунама Закона о концесијама.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић је након гласања окончао други дио 23. редовне сједнице и заказао наставак засједања за уторак, 20. фебруар, са почетком у 10.00 часова.