ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ПОЛАГАЊУ ДЕЛФ ИСПИТА У ШКОЛАМА СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић и амбасадор Француске у БиХ Гијом Русон потписали су данас Споразум о полагању ДЕЛФ испита у основним и средњим школама Републике Српске.

 

ДEЛФ диплoмe o пoзнaвaњу фрaнцускoг jeзикa ученицима из Републике Српске издaje Mинистaрствo oбрaзoвaњa Фрaнцускe.

Малешевић је објаснио да је полагање ДЕЛФ испита омогућено у школама у Републици Српској већ двије године, али да је то сада и озваничено споразумом, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

На састанку је констатовано да је повећан број ученика који се опредјељују да изучавају француски језик у основним и средњим школама у Републици Српској.

Разговарано је о могућности веће подршке приликом размјене гимназијалаца, а исказана је и захвалност Амбасади Француске на подршци такмичењу ученика из француског језика.

На састанку је истакнут велики допринос директора Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиље Петровић Зечић и директора Републичког педагошког завода Предрага Дамјановића на успостављању сарадње и јачању веза двију земаља.