ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/02/2018

СРПСКА ТРОБОЈКА ПОНОВО НА РОМАНИЈИ

 

СОКОЛАЦ, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - На Равној Романији данас је на највећи јарбол поново подигнута застава Републике Српске, коју су недавно срушили вандали.

 

Некадашњи командант специјалне јединице "Вукови са Дрине" у саставу Војске Републике Српске Милан Јоловић поручио је да ниједан вандал неће спријечити то да се српска тробојка вијори на овој планини, као и да је на надлежним органима да открију починиоце недјела и адекватно их казне.

Јоловић, који је иницијатор постављања заставе, рекао је новинарима да су добили велику подршку народа овог краја да обнове заставу и да је чувају.

Предсједник Удружења ратних ветерана специјалне бригаде "Гарда пантери" Петар Цвјетиновић из Бијељине послао је са Равне Романије поруку да ће припадници елитних јединица чувати српску тробојку и да неће више никада дозволити да се сруши.

"Ми ћемо, као и увијек, бити сложни када су у питању овакве акције и сарађиваћемо убудуће још више као координација елитних јединица на питањима важним за Републику Српску", навео је Цвјетиновић.

Цвјетиновић је поручио српским политичарима да треба да се сложе и раде у интересу Републике Српске.

Поновном подизању заставе Републике Српске на највећи јарбол присуствовали су данас представници специјалних елитних јединица Војске Републике Српске из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата "Пантера" из Бијељине, "Вукова са Дрине" из Зворника, "Мандиних лавова" из Угљевика, "Пеша" из Брчког и осталих специјалних једница Војске Српске, те мјештани Равне Романије.

Застава Републике Српске на највећем јарболу, подигнута 19. маја 2017. године уз магистални пут Сарајево-Зворник на Равној Романији, срушена је у ноћи између суботе и недјеље, 10. на 11. фебруар.