ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/02/2018

МАРИНКОВИЋ: БОРЦИ НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ЗА ПОСТОЈАЊЕ СРПСКЕ

 

УГЉЕВИК, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједништво Борачке организације општине Угљевик данас је полагањем цвијећа на Централно спомен-обиљежје, на коме су усклесана имена 301 погинулог борца ове подмајевичке општине, обиљежило Дан бораца Републике Српске.

 

Предсједник угљевичке Борачке организације Јован Маринковић истакао је да су борци најзаслужнији за одбрану Републике Српске.

"Борци су најзаслужнији за постојање Републике Српске и наша дужност и обавеза је да се увијек, а посебно на овај дан, прво сјетимо погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата, да се поклонимо пред њиховим именима, да им одамо пошту и захвалност", рекао је Маринковић новинарима.

Он је навео да Борачка организација у овој години планира да изгради спомен-собу погинулих бораца Угљевика и постави на градском тргу спомен-бисту пуковнику Милану Јовићу, погинулом команданту Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске.

"Обиљежаваћемо важне датуме одбрамбено-отаџбинског рата и наставићемо да помажемо борачку популацију путем разних видова материјалне помоћи", рекао је Маринковић.

Он је подсјетио да је у току конкурс који је расписала општина Угљевик за додјелу пет стамбених јединица за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида који ће трајати до 20. фебруара.

Са подручја општине Угљевик у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату погинуо је 301 борац, а 648 их је рањено.